Muzica si Atmosfera la nunta

Muzica si Atmosfera la nunta

Muzica-la-nunta

In afara localtiei,decoratiunilor,muzica este un element foarte important in organizarea si reusita unei nunti.Un dj sau o formatie trebuie sa-si organizeze un playlist care sa incite invitatii la dans,sa faca atmosfera.O nunta la care nu se danseaza poate creea o atmosfera putin apasatoare

Muzica live sau DJ la nunta?

  • DJ. Un avantaj al optarii pentru un DJ care va oferi fondul muzical pentru nunta este acela, ca de cele mai multe ori acestia sunt persoane tinere, dinamice, care dispun de echipamente performante si ne pot oferi un playlist pentru nunta compus din melodiile noastre preferate in interpretarea lor originala.
  • Formatie. Pe de alta parte, componentii formatiilor live pentru nunta cunosc foarte bine traditiile, obiceiurile si bineinteles, au cate o melodie in repertoriu pentru fiecare dintre acestea.Aceste formatii au mai multi solisti si pot interpreta melodii consecrate din repertoriul international,romante vechi cat si muzica de petrecere
  • Lautari. Ei ne vor insoti pe tot parcursul nuntii si vor smulge lacrimi de emotie la pregatirea miresei , dar vor face de asemenea sa rasune vazduhurile in acordurile horelor, sarbelor, invartitelor si asa mai departe.

Organizarea playlist-ului.

In aceasta privinta va trebui sa tinem cont de preferintele proprii dar si de ceea ce in general se asculta la o nunta.

Fiecare isi cunoaste invitatii si stie ce le poate fi pe plac in materie de muzica pentru nunti, insa nu trebuie sa uitam ca toata lumea are dreptul la distractie (si pana la urma urmei asta ne si dorim, ca fiecare invitat sa se simta bine si sa se distreze).

Este indicat ca intre titlurile melodiilor de la nunta noastra sa se regaseasca cateva din fiecare gen muzical. Melodiile ce prind foarte bine la public si pe ritmurile carora se danseaza cu spor sunt cele din repertoriul folcloric (aici intra si parodiile muzicale, care in Sud sunt extrem de gustate), cele tip twist, rock&roll, dance, blues-uri, valsuri, etc.

Melodii si datini pentru nunta.

Nu trebuie uitate melodiile si dansurile specifice unei nunti : dansul mirilor – care deschide nunta,brasoveanca,dansul pincuinului,perinita,fuisorul,matura…..

Momente importante ale unei nunti este si dansul miresei cu tatal,dansul mirelui cu mama,aruncatul buchetului,furatul miresi,jucatul gainii

Comments are closed.